Sunday, January 24, 2016

एलाकणादि कषायं


एला कणा मधुक नागरकाब्द वासा निम्बामृताम्बु दशमूलशृतःकषायः| 
लाक्षा सिता मधुकजीरकसंप्रयुक्तो यक्ष्माणामाशु विनिहन्ति मधुप्रगाढ:||

Ingredients: एला, कणा, मधुक(यष्टीमधु ), नागर, अब्द(मुस्त), वासा, निम्ब, अमृत,अम्बु(ह्रीबेर), दशमूल       Are taken and kashaya prepared as per the classical method                                

Anupana: लाक्षा, सिता, मधुक(यष्टीमधु) जीरक,मधु    

Indication: राजयक्ष्म                                               

Reference: Sahasrayogam

No comments:

Post a Comment

Ideal qualities of a kitchen

Ideal qualities of a kitchen उच्चै : प्रशस्त दिक् देशं बहुवातायनं महत् । महानसं सुसंपृष्टं विश्वास्य जनसेवितम् ।। सद् वास्था अधिष्ठित द्...