Thursday, January 28, 2016

बलाहठादि तैलं

बलाहटामृतामुद्गमाषक्वाथे तिलोद्भवम् |
पक्वं शिरोरुजं हन्ति चन्दनामययष्टिभि: ||

Ingredients:- 
     For Kashaya: बल,आमलकी
गुडूची, मुद्ग& माष

     For kalka : चन्दन, कुष्ठ
and यष्टीमधू

      Taila  : तिल तैल
Prepare the thaila as per the classical thailapaka method

Indication: शिरोरुजं

Reference: Sahasrayogam

No comments:

Post a Comment

Ideal qualities of a kitchen

Ideal qualities of a kitchen उच्चै : प्रशस्त दिक् देशं बहुवातायनं महत् । महानसं सुसंपृष्टं विश्वास्य जनसेवितम् ।। सद् वास्था अधिष्ठित द्...